събота, 12 юли 2008 г.

Напусна ни маестро Вили Казасян


На 74-годишна възраст почина Вили Казасян - композитор, диригент, аранжор, пианист. Опелото ще бъде в понеделник от 11 ч. в църквата "Свети Седмочисленици" в София, съобщи БНР. Tой е един от символите на поколението музиканти от началото на 60-те години и има огромен принос за създаването и разпространението на българската забавна музика.

Носител е на множество музикални награди, вкл. "Сирак Скитник" от 2005 г. за цялостен принос към Българското национално радио (БНР), на чийто бигбенд е ръководител в продължение на над 30 години.

За него казват, че е известен е не само със своя огромен професионализъм, а и с артистичността си на сцената. Дъщеря му Хилда Казасян също е музикант - свири на ударни, но е по-известна като джаз певица.

Миналата година маестрото се включи в един от концертите на финалистите в Music Idol (MusicIdol.btv.bg) като диригент на бигбенда, който съпровождаше изпълненията им, а в началото на тази година беше председател на журито във втория сезон на музикалното риалити шоу по bTV.

Поклон пред паметта му.

2 коментара:

humanobserver каза...

i think u r a journalist !

Rali каза...

why you think so :)